Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rasvijetljeno osam imovinskih delikata, krivično procesuirano pet izvršilaca

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 23.03.2024. u 12:41
Policijski službenici Regionalnog Centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji opštine Nikšić, u martu rasvijetlili osam ovakvih krivičnih djela i nadležnom tužilaštvu procesuirali pet lica.

''Protiv R.H. (36) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu pravnog lica iz čijeg kruga prostorija u mjestu Ozrinići je otuđio više komada prohromskih cijevi kao i drugog materijala od prohroma u vrijednosti oko 1.400 eura. Lišen je slobode i priveden tužiocu koji je za ovo lice odredio zadržavanje do 72 sata. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku'', naveli su iz policije.

Kako stoji dalje u saopštenju, za dva krivična djela teška krađa i krivično djelo oduzimanje vozila sumnjiči se I.B. (20) iz Nikšića.

''On je, kako se sumnja, od jednog lica otuđio putničko motorno vozilo, a od drugog lica u otuđio određenu količinu bakra, mesinga i akumulatora. Takođe, krivično djelo oduzimanje vozila izvršio je na štetu jednog fizičkog lica od kojeg je oduzeo vozilo koje je bilo parkirano. Vozila su pronađena i vraćena vlasnicima, a I.B. je lišen slobode'', dodali su.

Policija je protiv maloljetnog lica starog 17 godina podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa – otuđio je vozilo koje je bilo parkirano.

Osim toga, nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu i protiv P.V. (62) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

''Na način što je u dva stana vlasništvo oštećenog, porušio pregradne zidove i oštetio elektro i vodovodnu instalaciju'', objasnili su iz Uprave policije

Protiv lica F.S. (30) policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična djela oduzimanje vozila, nasilničko ponašanje i prinuda.

''On je oštećenom licu zadao više udaraca u predjelu glave i tijela, da bi mu nakon toga polomio mobilni telefon, te od njega oduzeo putničko motorno vozilo i odvezao se. Predmetno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku'', saopštili su.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.