Zbog javnih nabavki može biti ugroženo i grijanje u školama

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 22.09.2022. u 13:56
Ministar Raško Konjević kazao je na sjednici Vlade da je funkcionisanje određenih institucija ugroženo zbog napada na sajt javnih nabavki. On je predložio da se nađe alternativno rješenje ukoliko nema naznaka da će sajt uskoro profuknkcionisati. Predstavnik Ministarstva javne uprave Agron Camaj kazao je da je MJU završilo svoj dio posla i da je samo na firmi koja je zadužena idejno rješenje za javne nabavke da odradi svoj dio posla i smatra da će to biti brzo.

“Ono što mi je saopšteno iz Vojske na čekanju je nekoliko tenderskih procedura za prevoz, određene proizvode, siguran sam da je to i u većim ministarstvima”, kazao je Konjević govoreći o tome da se mora osmisliti alternativno rješenje jer čekanje preko sedam dana može biti jako problematično.

Predstavnik MJU podržao je ministra i dodao da zbog toga može biti problema i sa nabavkom ogrijeva za škole.

“Ja sam dobio informaciju da to više nema veze sa MJU. Mi smo naš posao završili. Sada radi firma koja je isporučila rješenje za javne nabavke i kad ona isporuči rješenje nas čeka bukvalno 15 minuta posla da puste jednu adresu i da to profunkcioniše.Tako da je samo pitanje kada će firma koja je odradila idejno rješenje za javne nabavke i mislim da će sajt brzo biti pušten za upotrebu”, kazao je Camaj.

Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je da se mora naći rjšenje jer ukoliko se problem ne zatvori ubrzo mogu nastati još veće posljedice.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
  Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
  U bioskop Cinema 213 stižu tri nova filma – komedija „Šape gneva – legenda o Henku“, triler „Trag divljači“ i drama „Amsterdam“.