Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Krivokapić: Ostavka Vlade u junu ako Budžet ne bude održiv

51028233528_42a57db556_c
gov.me/B. Čupić
  • Autor onogost.me
  • 27.12.2021. u 20:21

Ukoliko predloženi Budžet za 2022. godinu se ne pokaže održivim do juna, Vlada će podnijeti ostavku, kazao je premijer Zdravko Krivokapić u intervjuu za Televiziju Crne Gore (TVCG). Kazao je i da ne vidi razlog zašto Vlada ne bi preživjela januar.

 

On je kazao da garantuje da će 1. februara minimalna zarada biti 450 eura, a prosječna plata 700, ako se usvoji Budžet, kakav je Vlada predložili.

“Ako bude usvojen Budžet kakav smo mi predložili, a ne kakav ga neko kroji, ako ovo ne bude tačno, Vlada će podnijeti ostavku u junu, jer do tada će se vidjeti proces da li je ovo održivo”, poručio je Krivokapić.

On je istakao da je Vlada vrlo analitično i filigranski uradila Budžet koji je održiv, sa deficitom 3,8 odsto, koji garantuje ekonosmki rast preko 6 odsto, kako bi na taj način obezbijedili ono što je zacrtano – programe “Evropa sad” i “Crna Gora odmah”.

“Ako se dođe do prekrajanja Budžeta, a neko vam kaže da ne možete da idete u novo zaduženje, to je igra sa građanima. Zašto da idemo u novo zaduženje kad znamo da sljedeće godine treba vratiti 300 miliona eura kredita i da imamo 200 miliona eura koje predstavljaju održivost ovoga modela. Već 2023. godine to nam neće biti toliko potrebno”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da Zakon o PIO mora da doživi promjenu, te da će plate i penzije biti usklađene već na početku januara.

“Očekuje se da novo usklađivanje bude u junu. Do oktobra planiramo intenzivne aktivnosti na reformi Fonda PIO, koji niko nije želio da riješi na najbolji način za građane i penzionere”, najavio je Krivokapić.

Izvor: rtcg.me

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.