Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Na vanrednim sjednicama o razrješenju Abazovića, skraćenju mandata i nepovjerenju Vladi

skupstina-sjednica-e1609205211990-768x484
Skupština CG
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2022. u 19:37

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić zakazao je tri sjednice za februar. Te tri sjednice biće posvećene aktuelnim pitanjima u vezi inicijative za smjenu Vlade i skraćenje mandata parlamentu. 

Prva vanredna sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 3. februara u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda – predlogom za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predlogom za izbor novog potpredsjednika Vlade. Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 4. februara u deset časova, sa jednom tačkom dnevnog reda – predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine.  

Vlada Crne Gore podnijela je zahtjev za skraćenje mandata Skupštine, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

“Nakon jasno iskazane namjere da URA, Demokratska partija socijalista i njegovi sateliti na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrješenje najteže političke krize u novijoj istoriji Crne Gore, koju su nam priredili „avangardni“ hazarderi”, naveo je Krivokapić na Tviteru.

Treća sjednica će, a na zahtjev 31 poslanika, biti održana istog dana u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda: Predlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi i Predlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.