Autor: onogost.me
Foto: Skupština CG
20:37
20.1.2022.

Na vanrednim sjednicama o razrješenju Abazovića, skraćenju mandata i nepovjerenju Vladi

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić zakazao je tri sjednice za februar. Te tri sjednice biće posvećene aktuelnim pitanjima u vezi inicijative za smjenu Vlade i skraćenje mandata parlamentu. 


Prva vanredna sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 3. februara u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda - predlogom za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predlogom za izbor novog potpredsjednika Vlade. Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 4. februara u deset časova, sa jednom tačkom dnevnog reda - predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine.  

Vlada Crne Gore podnijela je zahtjev za skraćenje mandata Skupštine, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

“Nakon jasno iskazane namjere da URA, Demokratska partija socijalista i njegovi sateliti na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrješenje najteže političke krize u novijoj istoriji Crne Gore, koju su nam priredili „avangardni“ hazarderi”, naveo je Krivokapić na Tviteru.

Treća sjednica će, a na zahtjev 31 poslanika, biti održana istog dana u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda: Predlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi i Predlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  27.6.2022.

  Premijer Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

 • 10:19
  25.6.2022.

  Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično su objavili da osnivaju Pokret "Evropa sad!".

 • 08:57
  22.6.2022.

  Od pojedinih (ne)ljudi nijesam ni očekivao nešto više! Nadam se da u redovima odbornika aktuelne lokalne vlasti ima onih koji vide dalje od funkcija, te da će pomoći transfer vlasti zbog zaustavljanja daljeg propadanja Nikšića, naveo je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagujući na izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u ovom trenutku ta partija neće rušiti vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju.

 • 20:10
  21.6.2022.

  Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.