Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Srebro za Predraga Smolovića, pet medalja za Crnu Goru na EP

85009690_2738485239566313_5490928234088366080_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.02.2020. u 07:03

Na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti, karatista nikšićkog Onogošta Predrag Smolović osvojio je srebrnu medalju.

Naš sugrađanin je u kategoriji preko 84 kg u finalu izgubio od Igora Lahunova iz Ukrajine sa 2:0, što mu je donijelo prvo odličje na velikim takmičenjima.

Smolović je u prvoj borbi bio bolji od Krenara Džaferija iz Makedonije 4:1, dok je u drugom meču eliminisao Engleza Brendona Kara 2:0.

U trećem kolu protiv Irca Kristofera Mek Karti Krina slavio je zahvaljujući pravilu prvog osvojenog poena, dok se u finale plasirao nakon pobjede od 7:4 protiv mađarskog takmičara Ronalda Đovaija.

“Prva evropska medalja za mene. Zadovoljan sam nastupom, možda je medalja mogla da bude i sjajnija, ali mi je protivnik bio izuzetno kvalietan. Nadam se da će u nastavku biti još bolje, preda mnom je seniorska konkurencija. Nadam se da će i tu biti medalja”, kazao je nakon nastupa Smolović.

Na šampionatu u Budimpešti, na kom se okupilo 1.155 takmičara iz 52 države, juče je medalju uzeo još jedan crnogorski karatista.

Član podgoričkog omladinca Bojan Bošković je u konkurenciji mlađih seniora, u kategoriji do 67 kg uspio da se okiti takođe srebrnom medaljom.

Crnogorski karatisti nastup na šampionatu završili su sa pet medalja – tri srebrne i dvije bronzane, dok je u generalnom plasmanu crnogorska reprezentacija takmičenje završila na 19. mjestu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.