Autor: onogost.me
Foto: screenshot
17:52
8.4.2020.

Tri pacijenta na respiratoru, hospitalizovano 42

U Crnoj Gori je hospitalizovano ukupno 42 pacijenata, od čega su tri na respiratoru, kazao je na pomoćnik direktora Kliničkog Centra Crne Gore, Nemanja Radojević.


On je naveo da se u Opštoj bolnici u Baru nalazi 12 zaraženih, u Nikšiću šest i u Beranama četrii.

"U Kliničkom centru 13 pacijenata je na Infektivnoj klinici, četiri na internom, i tri pacijenta su na respiratoru. Planiramo otpust bolesnika za koje čekamo drugi negativan nalaz i da će se broj smanjIti", rekao je Radojević. 

U Crnoj Gori, je, kako novodi Radojević, ukupno 20 zaraženih medicinskih radnika - šest ljekara, jedan stomatolog, deset medicinskih sestara i jedna radnica na higijeni.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje, Senad Begić kazao je da nadležni prate situaciju u karantinima i ponovio da je u Crnoj Gori trenutno 11 objekata predviđeno za karantin u kojima se nalazi 388 osoba.

On je dodao da nije visok nivo oboljelih pacijenata mlađeg uzrasta.

"Obolijevanje je gotovo identično kao i u drugim zemljama. Uzrasne grupe oboljelih odražavaju kretanje i navike oboljelih. Kod nas ima najviše klastera, oboljelih u porodicama i tako se objašnjava broj oboljele djece", kazao je Begić i naglasio je da je redovno održavanje higijene dovoljna mjera zaštite od virusa. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:39
  28.5.2020.

  Institut za javno zdravlje ima dovoljno PCR testova na SaRSCoV-2, a testiranje je za crnogorske osiguranike besplatno.

 • 16:54
  27.5.2020.

  Institut za javno zdravlje od jučerašnjeg presjeka analizirao je 137 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije kovid-19, pokazuju podaci te ustanove.

 • 10:43
  27.5.2020.

  Epidemiolog Instituta za javno zdravlje dr Milko Joksimović kaže da bi drugi talas epidemije koronavirusa mogao da se dogodi na jesen.

 • 22:11
  26.5.2020.

  Knjige su nezamjenjiv dio odrastanja djece i imaju veliku ulogu u formiranju ličnosti i razvoju znanja, vještina i sposobnosti. Naučnici kažu da 15 minuta čitanja dnevno omogućava djetetu da se u godini dana susretne s milion riječi.