Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demos: Opozicija će lako formirati vlast ako se izbori ponove

demos
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2017. u 12:51

Demos je saopštio da građani ne treba da se plaše da je ugrožena država, već, kako navode, treba da se plaše od vlasti koja je uništila Nikšić i cijelu Crnu Goru.

Oni su saopštili i da čelnici DPS-a šire tezu kao na parlamentarnim izborima i da  je ponovo ugrožena država Crna Gora, kao  i da u zavisnosti kako će se završiti rezultati ovih izbora zavisi budućnost države.

„Pošto je besmisleno više govoriti o ugroženosti države, jer zasigurno Nikšićani neće izvršiti nikakav državni udar, dužni smo podsjetiti građane da opozicija zna i da opozicija može da vodi lokalnu upravu, javne ustanove i javna preduzeća čiji je osnivač Opština Nikšić, kao što je to uspješno radila 2002. godine kada je preuzela vlast u Nikšiću. Tada je, takođe, u neregularnim uslovima koji su vladali kako u predizbornom periodu tako i na sami dan izbora vlast od DPS-a preuzele Socijalistička narodna partija, Srpska narodna stranka, Narodna stranka i Liberalni savez“, navode iz Demosa.

Kako stoji dalje u saopštenju, postizborna koalicija sastavljena od četiri partije u veoma teškim uslovima, složenoj političkoj i privrednoj situaciji u Crnoj Gori i okruženju, kao i nezapamćenim opstrukcijama državne vlasti, ostvarila je impozantne rezultate.

„Za vrijeme vršenja vlasti u Nikšiću, opozicija je održavala tekuću likvidnost i to isključivo iz sopstvenih izvora. Sve obaveze prema povjeriocima, opština je u tom periodu uredno servisirala, dok se za zarade zaposlenih isplaćivalo samo ono što je i zarađeno. Političkog zapošljavanja, za sve vrijeme vršenja vlasti od strane ove koalicije, nije ni bilo“, dodaju oni i podsjećaju da je  potvrda navedenog to što  je 31. 12. 2004. godine u organima lokalne uprave radilo 383 radnika.

„Već 2009. godine u organima lokalne uprave radilo je 630 radnika od čega 491 zaposleni na neodređeno i 139 na određeno vrijeme“, upoređuje se u saopštenju.

Dodaje se da je opoziciona vlast u periodu od 2002. do 2005 godine, vodeći se principom dobrog domaćina, trošila isključivo ono čime je raspolagala.

„Kreditna sredstva su se koristila u izuzetnim slučajevima i nijesu išla za tekuću potrošnju kao što je to radila vlast DPS-a. Za vrijeme mandata opozicione vlasti u Nikšiću na dan 31.12.2004. godine, ukupne neizmirene obaveze Opštine Nikšić iznosile su 371 445,97 eura od čega obaveze prema dobavljačima iznose 349 668,43 eura, dok su obaveze po kratkoročnim kreditima iznosile nevjerovatnih 21 777, 54 eura. Na dan 01.01.2004. godine kreditne obaveze Opštine Nikšić su iznosile 97 947,11 eura, odgovorna tadašnja vlast je taj dug svela na navedeni iznos, da ne bi ostavila opterećenje novoj garnituri koja će vršiti vlast u Nikšiću poslije martovskih izbora 2005. godine“, stoji dalje u saopštenju.

Isto tako, napominju iz Demosa, opoziciona vlast je tokom 2004. godine izmirila obaveze prema dobavljačima u iznosu od 3 283 523,97 eura, ne želeći da vlast koja pobijedi na izborima 2005. godine bude tužena za taj iznos.

Demos napominje da opozicione partije mogu da vode Nikšić kao što su to već jednom učinile.

„Građani Nikšića mogu biti sigurni da će i ovoga puta koalicija „Da radi Nikšić“ i ostala tri politička opoziciona subjekta, kao što su to uradili i 2002. godine, veoma lako formirati vlast u Nikšiću ukoliko im se bude dala prilika u ponovljenim izborima odnosno ako se izbori odlože“, poručuju iz Demosa.

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.