Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DIK će proglasiti rezultate izbora

dik1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.10.2016. u 08:40

Državna izborna komisija (DIK) proglasiće konačne rezultate parlamentarnih izbora nakon što dobije izvještaje iz svih opština, uprkos zahtjevu opozicije da to ne učini dok se ne rasvijetli pokušaj navodnog državnog udara.

Demokratski front, koalicija Ključ, Demokrate i Socijaldemokratska partija zatražili su u četvrtak da DIK ne proglašava konačne rezultate izbora, navodeći da bi to produbilo tešku političku krizu.

Zakonski rok do kada bi DIK trebalo da utvrdi konačne rezultate je 31. oktobar, a Vijesti pišu da će sjednica biti zakazana u roku od 12 sati nakon što Komisija dobije sve izvještaje i pravosnažne odluke Ustavnog suda.

Navodi se da je ta sudska instanaca već okončala posao odbijajući žalbe, među kojima je i koalicija “Albanci s jednim ciljem” koja je prije dva dana tražila ponavlajnje izbora na pet biračkih mjesta u Ulcinju i Tuzima.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.