Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Alen Muratović: RSCG mora da promijeni tretman prema reprezentativcima

6c5d6dc3e0b35e35a2d4661049cbbcde
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 06.04.2017. u 10:11

Mnogo prašine se diglo ovih dana u crnogorskom rukometu, nakon najave napuštanja reprezentacije Branka Vujovića, Vuka Borozana, Nebojše Simića i Vladana Lipovine, a kasnije i demantovanja glasina od strane Borozana i Lipovine.

Izlazila su saopštenja kao na traci, oglašavali su se igrači, a i Rukometni savez, da bi se u cijelu priču umiješalo i Ministarstvo sporta.

Crnogorski rukometaš, član španskog Kangasa, koji je nekada bio jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije i Crne Gore, a kasnije Crne Gore, ubojiti lijevi bek i igrač, koji je dominirao evropskim terenima, Alen Muratović, dao je za portal FOS Media svoje viđenje kompletne situacije.

“Što se tiče Borozana i Lipovine ne znam je li istina da su imali ponude drugih reprezentacija. Prvo se čulo da jesu, a poslije su oni sami kazali da to nije tačno i da žele da igraju za svoju zemlju, ali ako se u RSCG poboljšaju uslovi za muški rukomet. Opet, oni su vrhunski igrači i potrebno je da RSCG promijeni tretman na bolje za mušku reprezentaciju pa tada sigurno igrači neće razmišljati da igraju za druge reprezentacije”, ističe Muratović.

Nekolicina igrača iz Crne Gore odlučila se da igra za reprezentaciju Srbije zbog nacionalnog osjećaja, dok je nekoliko njih crnogorski reprezentativni dres zamijenilo katarskim, iz drugih razloga, koji su bili jači od ljubavi prema zemlji u kojoj su rođeni.

“Pa, glavni razlog je taj što su mnogo bolji uslovi za rukomet, prednjače finansijski pošto je Katar u pitanju. Oni su finansijski mnogo jaka država tako da svaki igrač koji želi da igra za Katar ima dobre uslove pa je ponuda veoma primamljiva”, navodi bivši reprezentativac Crne Gore. 

Muratović, koji je dugo godina sa ponosom nosio dres reprezentacije, i učestvovao nekoliko puta na velikim takmičenjima, kazao je da su tada igrači definitivno imali drugačiji pristup prema najdražem dresu.

“Tada su bila druga vremena. U moje vrijeme je bilo sve dobro sređeno i organizovano od strane saveza i kad sam igrao za SCG i za Crnu Goru. Tek nakon moje generacije sve je krenulo niz brdo. Evo, kao što vidimo igrači se danas žale na uslove i zbog toga Rukometni savez treba da reaguje i da poboljša uslove reprezentativcima”, naglašava Muratović.

Klupski i reprezentativni muški rukomet nije na nivou ženskog, a i liga je mnogo slabija u odnosu na vrijeme kada je nekadašnji igrač Budućnosti i Lovćena igrao u njoj, dok reprezentacija već duže vrijeme ne uspijeva da izbori plasman na neko veliko takmičenje.

“Trenutno stanje nije tako loše, mada može nogo bolje. Mala je država, pa je samim tim liga slaba i ima malo klubova. Finansijski se ne ulaže u rukomet, a sve što valja od igrača je vani, tako da sve u svemu treba još dosta vremena da se poboljša muški rukomet u Crnoj Gori”, navodi crnogorski rukometni as.

Gotovo svi igrači iz Alenove generacije su završili karijere i u igračkoj su penziji, dok se 37-godišnji Nikšićanin još uvijek ne predaje i još uvijek je igrački aktivan u jednoj od najjačih liga u Evropi.

“Aktivan sam još i igram u Kangasu sigurno do juna, a poslije ću vidjeti šta dalje, pošto imam 37 godina. Popričaću za klubom i ako budu htjeli da odigram jod jednu godinu tu sam da pomognem, ako ne vidjeću koji će moji naredni koraci biti, ali trenutno dok igram uzivam u rukometu”, zaključuje Muratović u razgovoru za FOS.

 

Izvor: fosmedia.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.