Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ČITAOCI ŠALJU: Gužve u Domu zdravlja zbog nedostatka ljekara

Čitalac Portala Onogost
 • Autor onogost.me
 • 16.02.2024. u 07:56
Višedecenijski problemi koji prate rad Doma zdravlja u Nikšiću posebno su izraženi pojavom virusa, a takav je slučaj, prema riječima čitateljke Portala Onogošt, i proteklih sedmica kada su velike gužve svakodnevne na hodnicima ove zdravstvene ustanove.

Tokom januara i februara zabilježen je porast broja građana koji su se žalili na simptome gripa, a ona kaže da je ''situacija alarmantna i zabrinjavajuća''.

''Naime, radi se o tome da Dom zdravlja nema adekvatan broj ljekara, a zbog novonastale situacije ili "sezonskog gripa" bolesnih ljudi ima sve više i više. Više od polovine zaposlenih ljekara u ovoj ustanovi je na bolovanju, odmoru ili specijalizaciji, pa tako radi mali broj njih. Stvaraju se ogromne gužve gdje ljudi, koji nemaju svog izabranog ljekara ili je isti na bolovanju, čekaju po 6-7 sati da budu pregledani i, ako budu'', tvrdi ova čitateljka i dodaje da se ''nedavno i sama uvjerila u to''.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  7

  1. Neka veerni naarod ode do crkve, sta ce oni kod doktora? Pa valjda su poznati po tome da su protiv medicine i vakcina?

  2. Stanje u nasem Domu Zdravlja je uzasno.Organizacija je ravna nuli.Nije vazno koliko imaju ljekara ,trebalo bi da se zna red .Da neko za uput od minut treba da ceka 3 sata kao I onaj sto se pregleda detaljno .

   1. Nema ljekara dovoljno,ono sta ih ima umorni su i nezadovoljni platom.Neznam koliko im je dosta?Nema dobre organizacije,nema profesionalnog odnosa ,nema razumijevanja prema pacijentu .Ceka se po 5-6 sati pa opet sjutra skoro isto.Zakazivanje kod izabranog u”rukama”sestara,koje nijesu u stanj u da to rade ,prozivku vrse sa fotelje na kojoj se vrte cukajuci u mobilni.Na hodniku nezadovoljstvo galama komentari pa i psovke na racun sluzbe,kradnje nezadovoljstvo,a dosao si da se lijecis,da ti pomognu, da li mogu umiju ,ili nec?

  3. Dom zdravlja ima adekvatan broj ljekara, samo umjesto da su u Domu zdravlja, oni rade privatno u Milmedici.

  4. Dom zdravlja ima adekvatan broj ljekara, samo umjesto da su u Domu zdravlja, oni rade privatno u Milmedici !

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.