Podnijeti optužni predlozi protiv sedam članova biračkih odbora u Šavniku

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 17.12.2022. u 08:57
Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba, i to protiv pet osoba (M.V., I.Ć., R.J., V.A., N.J.) zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv dvije osobe ( Ž.P. i M.B. ) zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog djela sprečavanje održavanja glasanja.

“Optuženima M.V., I.Ć. i R.J. se stavlja na teret da su 23. oktobra na biračkom mjestu br. 6 “Škola u Dubrovsku” u Šavniku, kao zamjenici članova, odnosno opunomoćeni predstavnik podnosioca izborne liste, na protivpravan način spriječili da glasa glasača koji je upisan u birački spisak”, saopštila je tužiteljka i portparolka ODT Pljevlja Nataša Bajčeta.

Prema optuženima V.A. i N.J. se stavlja na teret da su 23. oktobra na biračkom mjestu br. 20 “Škola u Krnjoj Jeli” u Šavniku na protivpravan način spriječili glasače koji su upisani u birački spisak da glasaju.

Optuženom Ž.P. stavlja se na teret da je 20. novembra na biračkom mjestu br.14 ” Kafana Kruševice” uništio neupotrijebljene glasačke listiće i iste bacio na pod i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na ovom biračkom mjestu.

“Optuženom M.B. stavlja se na teret da je 20. novembra na biračkom mjestu br.1 “Sala SO Šavnik”, kao zamjenik člana biračkog odbora silom polomio glasačku kutiju a potom uništio dokumente o glasanju, čime je na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na pomenutom biračkom mjestu”, zaključila je Bajčeta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.