Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Umjesto 800 uvezeno 550, zbog manjka junica na tržištu

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 28.11.2022. u 09:23
Iako su bila odobrena sredstva za uvoz 800 junica da bi se poboljšala proizvodnja mlijeka, do sada je uvezeno 550. Direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević očekuje da će do kraja godine biti uvezeno još.

"Prvobitno je bio planiran uvoz 600 junica, ali pošto je bilo puno aplikacija odobreno je novca za 800 grla. Do sada je uvezeno 550, a do kraja perioda biće 600, što je dobro, jer zbog potražnje mlijeka u regionu, na tržištu nije bilo steonih junica", kazao je Cimbaljević gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.
  Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da očekuje da će od jeseni transplantacije biti rađene i u Kliničkom centru. Gostujući na TVCG kazao je da rade na smanjivanju listi čekanja, te da je u pripremi nova metodologija zakazivanja pregleda. Istakao je da je broj bolovanja preko 30 dana smanjen za 50 odsto, a ispod 30 dana za 20 odsto.