Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Klub mladih NSD: Pokušaji Savjeta mladih DPS-a da diskredituju rukovodstvo Opštine su otužni

  • Autor onogost.me
  • 18.06.2022. u 18:53

Da Savjet mladih DPS-a s vremena na vrijeme ne izda neko neutemeljeno i nažalost, mržnjom zaslijepljeno saopštenje, zaboravili bismo da postoje. Kao što su zaboravile i njihove nekadašnje pristalice i da postoje i da su aktivni otkako nisu u mogućnosti da obećavaju sigurne poslove mladim ljudima, samo ako pristanu na poniženje prihvatanja njihove partijske knjižice. Ova činjenica o njima govori više nego dovoljno, naveli su iz Kluba mladih NSD Nikšić, reagujući na današnje saopštenje Savjeta mladih DPS Nikšić.

„Valjda vođeni frustracijama, što tate više nisu direktori i što se sad, po prvi put u životu, ako nešto žele da postignu za to moraju i potruditi – odlučili su da reaguju na to što je predsjednik opštine, Marko Kovačević, svim našim najboljim đacima, lučonošama, osim ovih diploma za koje su vrijedno učili i radili godinama dodijelio i prigodne poklone u vidu knjiga, i da, uz to nisu bile ikone, iako bi to bio predivan poklon, već specijalno napravljena priznanja za najbolje“, kaže se u saopštenju.

Time što su iz SM DPS naveli da maturanti nisu dovoljno zreli da bi imali formirano mišljenje o religioznosti, kažu, uvrijedili su najbolje, i najobrazovanije u svojoj generaciji.

„Nikšićka mladost je doživjela vidnu katarzu, i još jednom spoznala da je poštovanje hrišćanske etike najčistiji način da se kroz život ide, što smo najbolje vidjeli 12. maja, na Svetovasilijevskoj litiji koja je bila nikad brojnija, i toj mladosti ne treba niko da je brani od uticaja, ona zna šta je ispravno. Pokušaji Savjeta mladih DPS-a da diskredituju rukovodstvo Opštine, koji su zaista otužni, imajući u vidu da se hvataju za izmišljene “slamke spasa” i da ni jedan suštinski propust na koji bi mogli reagovati nisu dočekali, najbolji su pokazatelj da je Nikšić na odličnom putu, i da u načinu vođenja opštine baš ništa ne treba mijenjati“, zaključili su oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.