Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Simović na otvaranju Generalne skupštine OIE u Parizu

simovic_0
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2019. u 12:37

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović govoriće na otvaranju 87. Generalne skupštine Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) koja se održava, od 26. do 31. maja, u Parizu.

OIE, kao međunarodna organizacija koja radi na unapređenju zdravlja životinja širom svijeta, broji 182 zemlje članice i referentna je organizacija za standarde Svjetske trgovinske organizacije.

Svjetska organizacija za zdravlje životinja ima pet regionalnih komisija, za Afriku, Ameriku, Aziju, Bliski istok i Evropu, kao i subregionalne kancelarije na svim kontinentima.

“Da je Crna Gora uvaženi član i pouzdan partner i ove međunarodne organizacije, pokazuje činjenica da je izabrana za jednu od dvije zemlje čiji predstavnik će govoriti na otvaranju Skupštine u ime Evropske regionalne komisije. To je i potvrda i priznanje Crnoj Gori na rezultatima i na regionalnim incijativama u cilju zaštite zdravlja životinja, bezbjednosti hrane i zaštite javnog zdravlja, posebno u dijelu sprječavanja širenja zaraznih bolesti životinja”, naveli su iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Uz predstavnika Crne Gore, potpredsjednika Simovića, u ime zemalja Evrope, obratiće se i predstavnik Vlade Italije.

Delegat OIE iz Crne Gore je direktorica Uprave za bezbjednost hrane, vetrinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković, koja će, takođe, prisustvovati, događaju i imati aktivno učešće u cijelom radu Skupštine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.