Vuksanović: Ukoliko Nikšić stane na noge, Crna Gora će krupnim koracima krenuti naprijed

dscf5823
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.03.2018. u 13:08

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović posjetila je danas Nikšić gdje je razgovarala sa građanima.

“Uvijek kad boravim u Nikšiću, sjećam se dana kada je ovaj grad bio simbol razvoja i stvaralačke energije Crne Gore. Danas je on mjesto zatvorenih fabrika, skoro pa uništene metalske industrije, grad iz kojeg mladi odlaze sa kartom u jednom pravcu. Moja poruka iz ovog grada je jednostavna, ukoliko Nikšić stane na svoje noge, Crna Gora će krupnim koracima krenuti naprijed. Zato smo tu da kažemo, da poslije promjena koje dolaze ovog proljeća prestaje tridesetogodišnje propadanje ovog grada, da počinje period kad će neko opet sa ponosom izgovarati da je radnik Željezare, Boksita, Pivare, Instituta”, kazala je ona.

Naglasila je da je Nikšić jedan od ključnih obrazovnih centara Crne Gore i kao profesorica Univerziteta Crne Gore poručila da će poslije promjena na svim nivoima učenici, studenti, njihovi nastavnici i profesori i kompletan obrazovni kadar imati uslove i standard njihovih kolega iz Zapadne Evrope.

“Na manje nećemo pristati, jer je tako bilo decenijama, dok interesi nekoliko familija nijesu postali bitniji od interesa nas 620.000. Ujedinjenji u želji da podignemo Crnu Goru na noge, nećemo stati dok naša zemlja opet ne bude primjer za sve u okruženju kakav je bila decenijama i stoljećima.  Zbog toga pozivam još jednom, sve mlade, studente, majke, radnike, penzionere – ujedinimo se kako bi dobili ono što svako od nas zaslužuje, zemlju kakvu je sanjao bespmrtni Ljubo Čupić i heroji sa Sutjeske i Neretve, zemlju pravde i poštenog posla”, poručila je Vuksanović.

U okviru posjete opštini Nikšić Vuksanović je iskoristila priliku da razgovara sa majkama kojima je ukinuto pravo na naknade i sa bivšim radnicima Koni konfekcije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada može da uvede prinudnu upravu u nekoj opštini ako parlament ne funkcioniše pola godine. Komentarišući dešavanja u Šavniku Abazović je rekao da misli da je izostala prava reakcija tužilaštva jer “mi ne možemo da zabranjmo ljudima da se izjašnjavaju”.
Ponovno sprečavanje održavanja izbora u Šavniku, sedmo za redom, novi je šamar od Demokratskog fronta, ne samo Šavvničanima, opštini, nego i čitavoj Crnoj Gori, kazali su iz Opštinskog odbora DPS-a.