Uručeni paketi starima u Župi: “Da u poznim godinama osjete skromnu brigu od strane zajednice”

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 24.12.2022. u 12:59
Nakon što je prije dva dana podijeljeno oko 400 novogodišnjih paketića najmlađim stanovnicima Župe, Savjet te Mjesne zajednice (MZ) danas je uručio pakete hrane i osnovnih životnih namirnica starim osobama koje žive same.

Predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović, koji je obišao nekoliko starih osoba i uručio im pakete, kazao je da nastavljaju sa aktivnostima koje su usmerene na brigu o najstarijoj populaciji.

“Želja mi je da ovi ljudi u poznim godinama osjete bar skromnu brigu od strane zajednice. Suze u očima nekih od njih su dovoljno govorile o tome koliko im znači da ih neko obiđe i pokloni trenutak pažnje. A oni su to zaslužili, iako su u ovim turobnim vremenima nerijetko prepušteni sami sebi. Stoga je na svima nama da se potrudimo kako bi njihova duboka strost i samoća bar donekle bila umanjena. Toliko im barem dugujemo”, kazao je Radulović.
Poručio je da će Savjet MZ nastaviti i u narednom periodu da poklanja pažnju starijoj populaciji.
“Punu podršku imaju i od Crvenog krsta Nikšić koji je za dio njih obezbijedio i skromnu novčanu pomoć. Moramo našim starijim i usamljenim osobama pružati podršku, jer će svima nama ista biti potrebna kad zagazimo u pozne godine. Budimo uz njih”, poručio je Radulović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Na Vučju je visina sniježnog prekrivača oko metar. Što se tiče samih skijališta, biće otvorena tokom vikenda, danas i sjutra, i velika staza i mala staza, kazala je portalu Onogošt direktorica Turističkog kompleksa Vučje Anđa Vukčević Zorić.