Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Evropa čeka Sutjesku: Mogući rivali na startu Seltik, Zvezda, BATE, Rozenborg…

60333318_2386863698214093_7414736672576765952_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 21.05.2019. u 06:13

Sutjeska je kolo prije kraja šampionata obezbijedila šampionsku titulu i već je sada mislima okrenuta ka novim evropskim obavezama koje je očekuju ovog ljeta.

„Plavi“ će evropsku avanturu započeti 9. ili 10. jula u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a već su u vidnom polju i potencijalni rivali našeg šampiona.

Žrijeb će biti obavljen 18. juna u Nionu, šampion Crne Gore startuje kao i do sada od prve runde, a prethodno će biti odigrana preliminarna faza u kojoj će se naći predstavnici Gibraltara, San Marina, Andore i Kosova.

Gotovo svi potencijalni rivali Sutjeske su poznati, a na tom spisku se nalaze nekadašnji šampioni Starog kontinenta, škotski Seltik i Crvena zvezda, ekipe za izbjegavanje, iako bi bila prava atrakcija da se nađu kao rivali nikšićke ekipe.

Tu je zatim Astana, šampion Kazahstana, koja je bila rival „plavima“ u prethodnim kvalifikacijama i koja je slavila u oba meča. Za zaobići su tu još bjeloruski BATE Borisov, redovni učesnik grupne faze najjačeg klupskog takmičenja, zatim Karabag, šampion Azerbejdžana, slovenački Maribor, koji takođe ima iskustva u Ligi šampiona, potom Šerif iz Moldavije sa kojim je Sutjeska ranije igrala, kao i nekada stalni član elite, norveški Rozenborg.

Na spisku se nalaze Slovan, prvak Slovačke, potom švedski AIK, HJK iz Finske, Nju sejnts sa Velsa, makedonska Škendija, kao i Dudelanž, šampion Luksemburga.

Ovom spisku će se najvjerovatnije priključiti Ludogorec, koji je na dobrom putu da osvoji titulu u Bugarskoj.

Podsjetimo, Sutjeska je u dva prva učešća u kvalifikacijama za najelitnije takmičenje na startu za rivala imala Šerif, dok je prošle godine eliminisana od prvaka Kazahstana.

Sve u svemu, „plave“ nakon crnogorskog klasika, koji se igra u subotu, očekuje kratka pauza, a onda pripreme i nova evropska avantura, koja se sa već sa nestrpljenjem isčekuje kraj Bistrice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.
U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.