Za sedam dana registrovan 131 novi slučaj koronavirusa

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 23.08.2023. u 16:15
U Crnoj Gori je, u prethodnih sedam dana, registrovan 131 novi slučaj koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, od srijede do utorka završile analizu i dostavile rezultate za 1.349 uzoraka.

Iz IJZ-a su na Twitter-u naveli da su u Podgorici registrovana 32 slučaja, Budvi 23, Kotoru 19, Ulcinju 12, Beranama deset, Baru sedam, Rožajama šest, na Cetinju pet, a u Herceg Novom i u Mojkovcu po tri.

U Danilovgradu, Nikšiću i Tuzima registrovana su po dva nova slučaja, a u Andrijevici, Gusinju, Petnjici, Pljevljima i Tivtu po jedan.

Prijavljen je oporavak 80 pacijenata.

U Crnoj Gori je, uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, trenutno aktivan 131 slučaj koronavirusa

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nedavna smrt novorođenčeta u nikšićkoj Opštoj bolnici (OB) uznemirila je javnost, ali i otvorila pitanja da li su riješeni slučajevi koji su se posljednje dvije godine desili u toj ustanovi, je li utvrđena odgovornost medicinskog osoblja i da li je neko od njih, zbog eventualnih grešaka, sankcionisan.
  U Crnoj Gori od akutnog koronarnog sindroma (AKS) godišnje obolijeva više od hiljadu osoba koje su najčešće u radno-aktivnoj dobi, a te komplikacije bivaju usložnjene ekonomskim komponentama, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlja (IJZ).