Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muratović: Direktorica OŠ „Jagoš Kontić“ zabranila izvođenje pjesme posvećene Crnoj Gori

DPS
  • Autor onogost.me
  • 17.05.2024. u 14:17
Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić Boris Muratović saopštio je da je direktorica Osnovne škole „Jagoš Kontić“ u Nikšiću Ranka Laković zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi.

„Kolika je patološka mržnja predstavnika aktuelne vlasti prema državi Crnoj Gori u kojoj žive i obnašaju visoke funkcije pokazuje i najnoviji ispad direktorice OŠ „Jagoš Kontić“ iz Nikšića, koja je zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi , a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala“, kazao je Muratović.

„Ovo nam pokazuje kolika je servilnost direktora ustanova prema četničkom pokretu i njegovim predstavnicima u vlasti, jer ovo se ne može i ne smije posmatrati kao izolovan slučaj, već sistemsko urušavanje temelja Crne Gore kroz obrazovni sistem“, poručuje Muratović.

On je upitao ima li igdje na svijetu da se djeca u školama uče „ili bolje reći da im se brani da vole svoju zemlju i kroz umjetnost to iskazuju?“

„Pitam se u kakvom nam društvenom ambijentu stasavaju generacije u Nikšiću kada im se za uzor nameću predsjednik Opštine koji u transu pjeva “Leleču Turci, kukaju Bule“ i koji veliča djela četničkog vojvode Draže Mihailovića'', stoji u saopštenju.

On je zapitao i da li će ''vajna direktorica škole odgovarati za cenzuru pjesama o Crnoj Gori, da li će odgovarati za mobing, da li će odgovarati za zabranu dječijih interpretacija i talenata''

''Pitam da li je ova zabrana uslijedila nakon najave dolaska Marka Kovačevića na priredbu i da li će osoba bez integriteta, bez skrupula i ona koja mrzi zemlju u kojoj i te kako lijepo živi biti sankcionisana od strane Ministarstva prosvjete. Ovo posebno, imajući u vidu da se direktorica pozivala i na Ministarstvo u pokušajima da objasni svoj skaradni postupak'', naveo je on i pozvao nadležnu ministarku da reaguje i da u hitnom postupku smijeni pomenutu direktoricu, koja, kako je rekao nije dostojna funkcije koju obavlja.

''U suprotnom, smatraćemo da su saglasni sa činjenjima i ideologijom koju propagiraju Kovačević i Laković“, zaključio je Muratović.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    5

    1. Kapetan Zupski

      Ovo je katasteofa u svakom pogledu naravno…i sve sto govori ovaj dobri covjek ima smisla i slazem se za ove sadasnje …al bi se i on morao sloziti da je iz politicke ekipe koja je znak jednakosti sa ovima koji su sada ….i jedni idrugi ste ultra desni …i imate jedno zajednicko samo mislite na vasu guzicu i da je njoj dobro …a to koliko i jedni i drugi volite Crnu Goru …ovi to sada pokazuju a Vi ste pokazivali jedno 30 god tako da dobri covjece fino si ovo sastavio i fino ti stoji al te niko ne slusa …prosli ste Vi …da nijeste ….okle bi te zapalo to sto te zapalo …

    2. Muratoviću mnogo ti je stalo bilo do ove funkcije pa se nadamo da ćeš povesti računa da ostaneš što duže i da ne aminuješ četničke predloge u SO NK. Onaj ko je sastavljao listu odbornika DPS u prošlom sazivu u NK, mnogo je mrzio i CG i DPS, što ti dobro znaš jer si sa njima odbornik. Čast izuzecima, ali nekoliko navedenih odbornika nikad ni po kom kriterijumu nijesu mogli zavrijediti to povjerenje. Mnogi od njih su već prelećeli i neka to ide na čast onima iz DPS koji su ih birali i izabrali. Nikad za nikad ovaj grad neće podržati takve i slične ljude, već će najvjerovatnije kao i 2021.godine, apstinirati. Dozvoliti takvim tipovima kao što su šubara, Vuković, Milutin Đukanović i drugi to je sramota za sve one časne Crnogorce i Nikšićane, koji vole i grad i državu CG. Razlika na parlamentarnim izborima 2020.godine bila je 700 glasova i CG to jest DPS i njen tadašnji predsjednik su morali kapitulirati zahvaljujući SAD,SPC i srbiji.Dokle više?

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Iz Građanskog pokreta URA kritikovali su predložene izmjene Zakona o državnoj imovini koje, kako su rekli, predviđaju da se isključivo Vlada pita za raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona eura i upitali da li se sprema ''rasprodaja Crne Gore da bi se vraćali enormni dugovi Vlade Milojka Spajića''.