Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Nepodnošljiva i katastrofalna komunalna i ekološka situacija u gradu”

DPS
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2024. u 13:59

Oni su kazali da se danas obilježava Dan planete Zemlje, a da su po ulicama Nikšića konstantno “kontejneri prepuni smeća, divlje deponije niču na svakom koraku, gradski kvartovi zatrpani smećem, a duž puteva i ulica slika koja dočekuje svakog putnika je u najmanju ruku razočaravajuća.”

“Korita rijeka su pretvorena u smetlišta, a vlastodršci sve čine kako bi našim građanima učinili život što nepodnošljivijim, pa tako u naseljenom mjestu žele graditi centar za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla, kao i odlagalište građevinskog otpada. Bez vizije, bez znanja i najgore bez empatije i odgovornosti za građanke i građane, kao i generacije koje dolaze, lokalna vlast srlja i vodi naš grad u propast. Da ne govorimo o zagađenosti vazduha, gdje Nikšić prilikom svakog mjerenja zauzima visoko 2. ili 3. mjesto u Crnoj Gori. Takođe,u posjedu smo informacije da se u “Željezari “nalazi skoro 4 000 t opasnog otpada, koji je, zamislite, skladišten u jutane vreće”, navodi se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Iz te partije pozivaju nadležne državne organe i inspekcije da hitno preduzmu radnje, kako bi se pomenuti otpad izmjestio i kako bi se oni, “koji usljed svog protivzakonitog postupanja ugrožavaju zdravlje građana, sankcionisali, te moguće snosili i krivičnu odgovornost za (ne)učinjeno.”

Oni su građanima poručili da ne zaslužuju ovakvo stanje, a ponajmanje zaslužuje ovakvu vlast.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    2

    1. Kapetan Zupski

      Da ovi znaju voditi grad ne znaju …al da bi ste Vi bolje e ne biste …kad Vas cojek sluša ko da ste juče osnovani ili došli iz Švajcarske…pa prosipaju pamet …kakve veze ima ova vlast sa otpadom iz Zeljezare …ko im je to ostavio …onaj kome ste je Vi prodali i dali da radi što hoće…sačuvajte koliko ste godina Vi gulili ovaj grad i toliko bi bilo korektno da se ne oglašavanje u najmanju ruku ….Hvala

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
    Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.