Bolnici u Brezoviku na poklon 100 knjiga, Rade Šerbedžija uručio donaciju

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 16.12.2022. u 16:35
Izdavačka kuća „Nova knjiga“ poklonila je biblioteci Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku oko 100 knjiga, među kojima su knjige glumca, muzičara i književnika Rada Šerbedžije.

„Važna je činjenica da širimo akciju knjiga. Knjiga je jedna od najvažnijih stvari koja opisuje i govori o nama, sve od praistorije do današnjih modernih vremena. Knjiga je zaista nešto što nam je potrebno kao i umjetnost, kao i teatar, kao i film. Naravno da je zdravlje nešto što je najvažnija stvar. Zdravlje i bolnice su zapravo ogledalo društva“, kazao je Šerbedžija danas posjetivši bolnicu u Brezoviku.

„Čuo sam da ste bili heroji u ovom vremenu pandemije. To je zaista velika stvar i čestitam vam na svim uspjesima“, kazao je Šerbedžija, koji će večeras u Nikšićkom pozorištu održati koncert.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da su dejstva knjige velika i treba znati je čitati.

„Mi smo svi negdje slušali kako govori poeziju ili neke druge stvari iz knjiga Rade Šerbedžija. Mogu da kažem da smo se kroz to učili životu, znali šta treba u knjigama naglasiti, da bi znali šta da naglasimo kao bitno u našim životima, u našem društvu“, kazao je Kovačević.

Knjige su uvijek i svuda bitne, a samim tim i u bolnicama gdje pacijenti duže borave, poručila je ispred „Narodne knjige“, Jelena Krsmanović.

„Bilo je ovdje kroz istoriju Brezovika, dosta pisaca, akademika, intelektualaca različith struka koji su ozdravili i nastavili svoj umjetnički, naučni i duhovni rad odavde“, kazala je Krsmanović.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci