Turisti fascinirani bogomoljama u Nikšiću: Kroz Crnu Goru stopom, kamp-prikolicama, biciklima

turisti_222222
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2017. u 05:51

Ljetnji mjeseci donose brojne turiste iz zemalja Evropske unije (EU) u Crnu Goru, a gotovo svakodnevno možemo ih vidjeti i u Nikšiću. 

Neko sa namjerom, neko u proputovanju, tek mnogi od njih ne propuste da obiđu Saborni hram Sv. Vasilija Ostroškog, kao i sam manastir Ostrog.

Francuzi Gaetan i Alex slučajno su vidjeli Ostrog putujući iz Podgorice prema Nikšiću i odlučili da posjete, kako su nam kazali, nevjerovatnu građevinu u stijeni.

„Kampovaćemo negdje u blizini manastira a potom ćemo se zaputiti i ka Liverovićima, vidjeli smo na mapi jezero, želimo da ga vidimo“, kazali su nam, a zauzvrat dobili julski primjerak „Nikšić city navigator-a“ sa željom da ih u našem gradu zadržimo koji dan više.

Pravoslavnim bogomoljam fasciniran je i Žanik iz Normandije, na sjeveru Francuske, kojeg smo nedavno zatekli kako fotografiše crkvu, a spremao se da prespava takođe u blizini Ostroga.

Ovaj pedesetšestogodišnji Francuz biciklom putuje po svijetu. Krenuo je, kaže, prije dva mjeseca a cilj mu je Teheran koji je posjećivao već četiri puta.

„Prošao sam Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Makedoniju, Bugarsku, gdje želim da posjetim čuveni Rilski manastir, a zatim idu Turska, Gruzija, Jermenija, Irak i Kurdistan do Irana. Putujem iz radoznalosti, fotografišem lijepe građevine za ličnu kolekciju“, kaže Žanik za kraj našeg razgovora. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.