Vatrogascima priznanje za profesionalnost i humanost

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2023. u 14:40
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za 11 pripadnika Službe zaštite i spašavanja koji su bili u Turskoj u akciji izvlačenja stradalih i povrijeđenih u centru Kahramanmaraša, grada u Turskoj za koga se smatra da je najviše razoren u zemljotresu.

Na svečanom prijemu spasiocima su uručena priznanja i simbolične novčane nagrade za pokazanu profesionalnost i humanost.

Kovačević je tom prilikom kazao da je lokalna samouprava imala obavezu da vrednuje ono što su naši vatrogasci uradili u prethodnom periodu.

„Odlazak u Tursku bila je zajednička akcija Opštine i Službe zaštite i spašavanja, u kojoj smo mi imali lakši dio posla – da odobrimo njihov odlazak. To je bila njihova inicijativa, jer su željeli da idu i pomognu ljudima koji su se nalazili u nevolji, što su i uradili, a mi smo imali potrebu da kažemo svima da to vrednujemo kao Opština i da se divimo njihovoj hrabrosti i humanosti. Oni koji su po nekoj obavezi išli tamo i morali da odu svakako su za poštovanje, a postupak onih koji su samoinicijativno željeli da idu i pomognu nešto je što još više treba cijeniti. Mi smo odlučili da im to vrednujemo i da im se zahvalimo što su na najbolji mogući način prezentovali našu opštinu i našu zemlju, kao zemlju velikih, hrabrih i humanih ljudi“, poručio je Kovačević.

Komandir Službe Slavko Tadić zahvalio se predsjedniku na podršci koju, kako kaže, neizmjerno daje od prvog dana svog mandata.

„Upravo smo od predsjednika Kovačevića dobili obećanje da ćemo nabaviti pse tragače i dodatnu opremu koja nam nedostaje. Za ovaj period nove lokalne uprave predsjednik Kovačević čini sve što nam treba – nabavili smo novu opremu i sve ostalo što nam je bilo neophodno. Zahvaljujem se, takođe, i svim privrednicima koji su pomogli pri odlasku u Tursku, ali prvenstveno mojim kolegama vatrogascima, koji su pokazali da imamo kapaciteta i profesionalizma da odgovorimo nesreći koja je zadesila Tursku“, zaključio je Tadić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
  Sutjeska je večeras savladala Primorje 95:83 u 19. kolu Prve crnogorske košarkaške lige i upisala 14. pobjedu u šampionatu.